دستورالعمل فعالیت صندوق‌های قرض‌الحسنه در راستای اجرای کمیته بال/ از رونق سرمایه‌گذاری تا تقویت نظارت بانک مرکزی

عضو هیات علمی پژوهشکده پولی و بانکی گفت: صندوق‌های قرض‌الحسنه می‌توانند با جمع‌آوری سرمایه‌های مردم، در طرح‌های سرمایه‌گذاری خرد شرکت کنند.

به گزارش روز سه شنبه اگزیم نیوز، مهشید شاهچرا در گفت‌وگویی با بیان اینکه دستورالعمل جدید بانک مرکزی درباره صندوق‌های قرض‌الحسنه دارای ویژگی‌های بسیار خوبی است، اظهار داشت: اولین ویژگی این دستورالعمل، دسته‌بندی منظم صندوق‌هاست. به طوری که صندوق‌های قرض‌الحسنه از نظر اندازه و مقیاس به چهار دسته خرد، کوچک، متوسط و بزرگ تقسیم‌بندی شده‌اند.

وی افزود: هدف از این تقسیم‌بندی، نظارت دقیق بر فعالیت‌هاست. براساس ضوابط کمیته بال، بانک‌ها و مؤسسسه‌های اعتباری باید دسته‌بندی شوند تا فعالیت‌های آنها تفکیک شود. این موضوع به این معناست که فعالیت‌ها بر اساس اندازه سرمایه تعریف و محدود می‌شوند و برای بانک‌ها و مؤسسات اعتباری، سرمایه ثابت تعیین و فعالیت‌ها کنترل می‌شود.

عضو هیات علمی پژوهشکده پولی و بانکی تصریح کرد: یکی از مزیت‌های این دستورالعمل تعیین حداقل سرمایه ثبتی برای فعالیت‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری است که به این منظور چهار نوع صندوق از خرد تا بزرگ تعریف شده است. از این رو بانک مرکزی بسته به نوع صندوق، نظارت‌های مناسب و کافی را اعمال خواهد کرد.

شاهچرا افزود: از دیگر مزیت‌های این دستورالعمل تفکیک در فعالیت صندوق‌های قرض‌الحسنه است و در این زمینه محدودیت‌های مناسبی اعمال شده به طوری که بانک مرکزی به این صندوق‌ها اجازه نمی‌دهد مشتری هر نوع حسابی که بخواهد افتتاح کند و همچنین اجازه نمی‌دهد مشتری هر نوع فعالیتی که می‌خواهد، انجام دهد.

این کارشناس اقتصادی گفت: در این شیوه‌نامه پیش‌بینی شده که صندوق‌های قرض‌الحسنه ارتقا یابند، به این ترتیب صندوق‌های خرد می‌توانند با فراهم کردن شرایط به صندوق‌های کوچک ارتقا یابند و همچنین صندوق‌های کوچک نیز با اجرای دستورالعمل‌ها تا صندوق‌های متوسط رشد کنند. هر پله که صندوق‌ها رشد می‌کنند، بیشتر تحت نظارت بانک مرکزی قرار می‌گیرند.

وی یاداور شد: براساس سیاست جدید بانک مرکزی، این صندوق‌ها باید طبق استانداردهای کامل حسابداری، صورت‌های مالی خود را افشا کنند.

عضو هیات علمی پژوهشکده پولی و بانکی خاطر نشان کرد: از دیگر خصوصیات این شیوه‌نامه این است که صندوق‌ها می‌توانند منابع مازاد غیرقابل تخصیص را صرف امور خیریه کنند. این موضوع نقش مؤثری بر امور عام المنفعه دارد به طوری که با گسترش صندوق‌های قرض الحسنه می‌توان تأمین مالی اقشار کم درآمد جامعه را انجام داد و همچنین با نظارت مناسب می‌توان بسیاری از فعالیت‌های خیریه‌ای را گسترش داد.

شاهچرا در پایان تاکید کرد: این صندوق‌ها می‌توانند با جمع‌آوری سرمایه‌های مردم، در طرح‌های سرمایه‌گذاری خرد شرکت کنند، یعنی در طرح‌های خیریه‌ای سرمایه‌گذاری کنند که البته سرمایه‌گذاری خیریه‌ای امری مرسوم در جهان است.

کد خبر 81676

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 1 =